lørdag 27. juni 2009

Så var mi endelig igang

Vi starter med å feire den årlige ¨June 32nd hunting illegal day¨.
Og som vært år så har vi en videosnut, og en oppskrift som passer best når kjøttet er mindre lovlig.

Rådyrsteik a la Elgheia
Du trenger:(Til 8-10 pers)
  • Ett rådyr eller ett rådyrlår
  • ca.150gr-200gr Tyttebær
  • 4 Tomater, 4 Poteter og 3 løk
  • Friske urter; timian, basilikum, rosmarin og hvitløk(eventuelt dra med deg noe fra krydderhylla)
  • Matolje(oliven eller solsikke anbefales)
  • Steketermometer
  • Skypanne til ovnen
Før du gjør noe annet så kan du stille ovnen inn på 185 grad
er celsius, eller (hvis du er på heia) fyre opp ett bål
Start med å kutte løs låret fra resten av slaktet. Når
dette er gjort så kan du renskjære låret for pels-biter, løs-sener og annet som ikke ser noe digg ut.

Har man IKKE en stødig hånd så får man ta til takke med resultattet (eventuelt få noen andre til å kutte)

Så skjærer man ut nøkkel-benet og pluto-benet, kjøtt bitene som blir til overs kuttes i småbiter og legges til side.

Nå lager vi fyllet, her blander du tyttebær, småbitene med kjøtt, krydderene og oljen godt i en bolle, etterpå så fyller du blandingen i steika.

Nå bør du pakke sammen steika slik att fyllet ikke renner ut. Da kan du enten bruke hyssing og surre rundt, eller du kan bruke tannpirkere til å feste kjøttet med, eventuelt gå berserk med stiftemaskin.

kutt tomater, poteter og løk i ca 5 mm tykkelse, spre dem ut over skypanna og legg steika oppå, gni deretter steika inn i olje og krydder.

Sett steketermometeret inn i midten av steika langs med benet, vent til komfyren er varm og sett in steika. Steketid er avhengi av størelsen på steika, stek den i så mange timer som vekta på rådyrsteika i kg, pluss en 1/2 time.

Til denne retten passer det IKKE å drikke kefir

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar